Rosemarie Nuen

www.schrijfroos.nl

Dit najaar mocht ik weer op pad met deze duurzame storyteller met een kloppend groen hart om haar beeldbank, Herfst-proof te maken. Het was laatst Oktober en Halloween was een van de aankomende Prikkelende Momenten die Rosemarie graag in haar beeldverhaal vastgelegd wilde hebben.
Nou… dat heb ik geweten ; )

Twee pompoenen van 25 kg p/stuk (ok, ik mag toch zeker wel een beetje overdrijven) vanaf de parkeerplaats naar de plaats van bestemming dragen is beslist een workout! Maar…. alles om Rosemarie te ontlasten, ik zou niet willen dat zij peentjes zweet en vervolgens oververhit voor de lens staat!
Wat hadden we mazzel deze dag. Zo verraste Moeder natuur ons met een prachtige nazomers zonnetje. En in deze tijd van het jaar zorgen die oranje krengen… voor een mooi fris kleurcontrast!

Op dit plekje in het bos was er in een straal van nog geen 10 meter zoveel afwisseling. Dus zonder verder te sjouwen met alle spullen, konden we vanuit een centraal punt super veel diverse shots fotograferen. Elke fotoshoot verloopt vanuit flow, ik probeer mij telkens weer bewust te zijn van en open te staan voor datgene wat de dag ons brengt. Ook deze dag waren er in de natuur zoveel dingen te zien die we hebben toegepast in het beeldverhaal van Rosemarie. Hoe het zonnetje met haar stralen de pompoenen sprookjesachtig belicht. Kussens van mos. De brug, bladeren en andere schatten uit de natuur. Metaforen slingeren je om de oren!

Voor deze “Laat Jezelf Zien” fotoshoot hadden Rosemarie en ik de woorden die haar typeren en kenMERKen, verzameld. Van daaruit hebben we een keuze gemaakt waar de focus van de fotoshoot kwam te liggen en hebben we de locatie bepaald.

Zoals je ziet, had Rosemarie nog meer “props” meegenomen dus ook zij had haar handen vol. Een paar kledingstukken ter afwisseling, een thermosfles (duurzaam!) met dampend warm water (en dat je het water ziet dampen is weer zo’n mooi nadeel van foto’s in het najaar!) Een mooie grote sjaal, de rieten mand, de hoed want Rosemarie weet op haar vakgebied van “de hoed en de rand”! Rosemarie wil bewustwording creëren. Mensen inspireren om duurza(mer)am te leven, een levensstijl die voor velen misschien voelt als  “een brug te ver”… maar zoals voor alles geldt, door het zetten van slechts één kleine stap, kom je ook vooruit! Het is alleen een kwestie weten, kiezen en DOEN!

Ik zal je al die andere beeld-vertalingen besparen want anders wordt dit blog veeel te lang…

Achter de schermen…