DIY Flatlay fotografie

26 mei 2021
Vakantieboerderij “Hoffenter Hof”
Haler (L)

Vind jij het leuk om met je smartphone zelf foto’s te maken voor op Social Media, je website, voor cursusmateriaal, je nieuwsbrief of blog? Foto’s waar je niet meteen zelf op staat maar die toch jouw persoonlijkheid, stijl en vakgebied weerspiegelen?
Dan zijn flatlay’s een hele mooie manier om je volgers een kijkje achter de schermen te geven. Misschien krijg je zo de smaak te pakken in deze creatieve vorm van fotografie dat je dit jaar je eerste “DIY kerstkaart” maakt ; )
Lees snel verder of reserveer je plek via het formulier onderaan deze pagina!

Wat krijg je?

De voorbereiding:

 • Je ontvang je een PDF met vragen van waaruit je een keuze kunt maken voor welke persoonlijke spullen (props) voor jou mooi zijn om te verwerken in een flatlay. Je bepaalt voor welke stijl je kiest zodat je een flatlay maakt met context. Een die past bij  Jouw “Merkverhaal”.

Tijdens:

 • Tijdens de workshop beginnen we met een stukje theorie. (Oh nee, eerst met een lekker kopje koffie of thee!) Zowel over je smartphone (evt. instellingen wijzigen/opzoeken) als over het creëren van flatlays (etaleren) als de compositie van je foto.(Zorg dat je smartphone is opgeladen!)
 • Je krijgt alle info op papier mee naar huis in een  mooie map zodat je altijd even kunt terugkijken hoe het ook alweer zat.
 • Bij deze workshop zijn een aantal basis materialen inbegrepen (krijtbordje met witte krijtstift of notitieblok met ringband en zwarte stift, kruidenschaartje, ass. stationary spullen, linnen doek) die je met je eigen spullen kunt combineren al naar gelang jouw smaak.
 • En verder kun je ook spullen lenen die ik meeneem (opvullers) als je dat mooi vindt of om uit te proberen.
 • Uiteraard nemen we tussendoor ook even de tijd voor een bakje koffie, thee en iets lekkers (home made by Dorien).
 • Je gaat je mooiste foto’s bewerken m.b.v. een gratis app en je krijgt tips voor leuke toepassingen t.b.v. Instagram.

Afsluitend

 • Als laatste krijg je mijn “vertaaltool“.
  Het is hartstikke leuk om persoonlijke foto’s te maken en te delen via Social Media. Maar je doet dit niet zomaar. Wat is het doel wat je wilt bereiken? De vertaaltool helpt je bij het creëren van context zodat je foto’s maakt die de tekst van je Social Media bericht versterken.
 • De vertaaltool is een checklist die je simpelweg doorloopt en afvinkt. Op het einde krijg je de uitkomst: je ziet in een oogopslag wat je focus is voor het thema, de sfeer, de materialen en de context van de flatlay die je kunt gaan maken.
De locatie

“Ruimte voor elkaar”, dat vind je op vakantieboerderij Hoffenter Hof in Midden-Limburg zo staat het op de website omschreven. En dat is ook wat ik ervaar die keren dat ik er ben geweest. De workshop wordt gegeven in de oude stal van de boerderij waar alleen nog de raampjes je doen terugdenken aan de tijd dat er ooit op die plek waar je nu staat, een lekkere koeienflats kan hebben gelegen. Als je op je tenen staat en door het raampje kijkt, sta je oog in oog met de koeien van de buurman lekker grazen in de aangrenzende groene weide.  De moderne betonnen grijze vloer, de witte muren, plafonds en te gekke schuifdeuren met zo’n stoer ophangsysteem zijn een kei gave omgeving om te fotograferen. Wit reflecteert licht en dat is helemaal top voor het maken van flatlays.

We gaan werken aan grote tafels waarbij je alle ruimte voor jezelf hebt. We kunnen onderling de 1,5 meter afstand houden omdat er maximaal 8 deelnemers zijn.

Dorien Deckers, de eigenaresse zorgt hoogstpersoonlijk voor een natje en een droogje. Ik ben er zo blij mee dat ik deze locatie heb gespot en dat ik de mogelijkheid krijg om deze workshop hier te organiseren! Hij voldoet voor mij aan alle eisen die ik belangrijk vind en die ik de deelnemers gun. Rust, schoonheid, authenticiteit en een fijne sfeer waardoor ik persoonlijk het gevoel krijg er even lekker tussenuit te zijn. Hoe is dit voor jou? Je bent van harte welkom!

Datum:  
26 mei 2021

Tijd:        
9.00 – 12.00 uur

Locatie:  
Hoffenter Hof
Moosterstraat 2
6012 RC  Haler

Kosten:

€99,- excl. BTW – incl. koffie/thee iets lekkers en alles wat hierboven beschreven is : ) – Per persoon
€175,- excl. BTW – incl. koffie/thee iets lekkers en alles wat hierboven beschreven is : ) – Als je je met z’n tweeën tegelijkertijd aanmeldt.

Wil jij gaan “Flatlayen”?

Reserveer dan jouw plek door onderstaand formulier in te vullen.
Ik neem z.s.m. contact met jou op.