Teun

-Beegden-

“Buiten heeft de voorkeur”

zegt de moeder van Teun als ik vraag waar ze graag de fotoreportage wil laten plaatsvinden van haar 2 jarig zoontje Teun. “Misschien op de Beegderheide, want hij wandelt daar zo graag”, stelt ze voor.

Dat is gemakkelijk! Dit wordt de locatie voor de fotoshoot.

Deze lekker eigenwijze maar toch ook verlegen peuter van 2 doet samen met zijn moeder de deur open als ik om 10.00 uur op de bel druk. Ik was al “gewaarschuwd”: “Ik ben twee en ik zeg “NEE”. (Laat ik dat nou net de geweldigste “modellen” vinden, die lekker eigenwijze ; )

Teun weet hartstikke goed wat er gaat gebeuren omdat zijn moeder hem alles van tevoren had uitgelegd, maar toch wil hij eerst even de “kat uit de boom kijken”. Om even te wennen aan mij, aan de camera en aan het feit dat we dadelijk samen foto’s gaan maken, nemen we ook gewoon die tijd. Teun  kruipt ondertussen lekker bij zijn moeder op schoot om te kroelen en luistert aandachtig naar het verhaaltje dat wordt voorgelezen.

(Zo te horen kan Teun het verhaaltje al uit zijn hoofd, hij kan al zoveel meevertellen! Of hij is een hele snelle lezer… dat kan natuurlijk ook ; )

Al snel kom ik erachter dat Teun een echte autoliefhebber is. Want je kunt onmogelijk  het gamma aan miniatuurautootjes die  geparkeerd staan in de woonkamer missen…. De merknamen die de kleine man al kan benoemen…

Als hij klaar is met kroelen kunnen we op pad. Geconcentreerd zoekt hij zijn spullen bij elkaar en kordaat loopt hij met onder zijn arm zijn favoriete auto’s en knuffelberen, naar buiten. En ja hoor… hij weet ook welk soort auto ik rijd… we gaan inderdaad met “de Peugeot”.

Wij laten Teun een mooi plekje uitzoeken (wat we natuurlijk ook een beetje sturen). Gaan op zoek naar holletjes van dieren, dennenappels, omgevallen boomstammen waar de auto’s op kunnen rijden. Ondertussen een lekkere koek eten, verstoppertje spelen met zijn moeder…

…. fieperen op de toeter… schaterende lachbuien.

Kleine, gewone, alledaagse heerlijke, kleine en bijzondere momenten van Marieke en haar zoon.

Pure magie, betoverend mooi!