Peggy Maes

www.peggymaesfotografie.nl

“Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers in de spotlight te zetten. Om de kracht van vrouwen te laten zien door het maken van mooie beelden. Ik vind dat vrouwen veel zichtbaarder op de voorgrond mogen staan. Dat ze hun ruimte mogen innemen en laten zien waar ze voor staan als mens en als ondernemer.”

Hoe?”Hierbij wil ik helpen door deze vrouwen te fotograferen zoals ze zijn en hen zo zelfvertrouwen te laten voelen, helpen om uit te dragen wie ze willen zijn en wat ze willen doen. Vandaar ook mijn slogan ‘Laat zien wie je bent!’

Veel talentvolle vrouwen twijfelen over de stap naar meer zichtbaarheid, ik gun iedereen het vertrouwen om die stap wel te zetten.

Vrouwen die de keus hebben durven maken om hun passie te volgen mogen dit laten zien en hier trots op zijn. Meer vrouwelijk leiderschap zorgt volgens mij echt voor een betere wereld en hier draag ik graag een steentje aan bij!”

Voor meer informatie over de missie van Peggy,  neem een kijkje op haar website.

We begonnen de fotoshoot bij Peggy thuis. Aan het werk-aan-de-keukentafel-foto’s. Met props die voor haar toepasselijk zijn zoals het notitieblokje en de laptop.

Peggy wandelt graag en veel met haar hond Lupo. Dus ook hij (of zij… dat weet ik net meer) kreeg een rol. En wat deed hij het goed! Gelukkig vond hij de vogels in de bomen in de voortuin, mega interessant. Daardoor hij bleef lekker zitten en was hij een voorbeeldig model ; ) Behalve dat deze foto’s een onderdeel van haar branding, zijn die met haar hond ook een waardevol herinnering!

Ik hou van actie foto’s, van die “stevig de pas d’r in foto’s met blossen op de wangen” waarin je de bevroren beweging ziet van dansende haren in de wind flapperende kledingstukken. Peggy fietst bijna dagelijks, ook voor haar werk. Dus dan kan het niet anders dat we dit ook meenemen in haar verhaal. Met de werktas op haar rug. De bontgekleurde fiets bij de blauwe voordeur, mooi contrast! Ready, set, go!

Peggy is een thee-liefhebber, al dan niet mèt honing! Het ophang lusje dat ongevraagd besloten had over haar kraag te hangen, laat zien dat Peggy oog heeft voor detail. Zulke dingen kun je niet vooraf plannen, dat overkomt je tijdens de fotoshoot. Ik maak er altijd dankbaar gebruik van en ben er in ieder geval altijd alert op.

Zoals ik eerder al schreef, maakten we ook foto’s in Thorn. Hier kreeg haar camera nóg meer de hoofdrol. Want dat is natuurlijk waar het als fotograaf allemaal om draait.