Inge Sniekers

KapZonez Heel

Inge meldde zich niet aan voor deze Social Media Beeldbank Boost omdat ze persé authentiek beeldmateriaal nodig had voor haar bedrijf. Toch zette ze de stap om contact op te nemen. Ook al vond ze de gedachte te worden gefotografeerd, super spannend.

We spraken af bij de entree van vakantiepark “Vosseven”. Ze had haar grote liefde “John Deere” meegenomen en haar trouwe viervoeter Pax, huppelde van hot naar her om de omgeving te verkennen. We pakten de grote tas met spullen uit de kofferbak en liepen samen, ieder een handvat, op ons gemak terug naar het Boshuis. Onderweg bekeken we de mogelijke foto locaties en leerden we elkaar al babbelend beter kennen.

Inge vertelde mij tijdens de Brainstorm dat ze op dit moment een opleiding digitale fotografie aan het volgen is en dat ze, net als ik ; ) liever áchter de lens staat. Ook liet ze al doorschemeren dat, naarmate de datum van de shoot dichterbij kwam, de kriebels alleen maar erger werden. Deze shoot lag een stukje buiten haar comfort zone… Super knap dat ze toch de uitdaging is aangegaan! Want buiten die comfort zone zit de groei, toch!?

Door de antwoorden uit de Vragenlijst was meteen duidelijk hoeveel interesses Inge heeft. De spullen die Inge had meegenomen, typeren haar dan ook helemaal, ze geven haar verhaal nog meer vorm. Reden dus, om bepaalde spullen mee te nemen want (doordat ze de fotoshoot zo spannende gebeurtenis vindt) die geven die haar iets om te DOEN tijdens de fotoshoot.

Eigen spullen zijn een super manier om iemand af te leiden en te laten vertellen over iets waar ze blij van worden.
Het voorkomt dat mensen het gevoel krijgen “klaar te moeten staan” of “in een ongemakkelijke houding te gaan staan” zodat ik kan fotograferen. Dat is niet bevorderlijk voor een ontspannen sfeer waarop je JEZELF terug ziet op de foto’s…

Zo zijn er nog een paar dingen die ervoor zorgen dat die “angst” verminderd of dat de fotoshoot “veiliger” voelt. Ik denk dat ik hier binnenkort maar eens een blog aan wijd…

Tussendoor pauzeerden we even in het Boshuis. Inge kon van kleding wisselen, we namen we de tijd voor een drankje en voor Pax lebberde dankbaar uit een kom water. Want het was een warme zomeravond, de muggen dansten door de lucht. Ze besloten zelfs regelmatig een snoekduik te maken om volle kracht vooruit door onze kleding te prikken. Maar… dat liet de pret niet drukken!

Ik vond het heerlijk om deze creatieve en spontane duizendpoot te fotograferen.

  • Camera
  • Schmincken (Carnavalist)
  • Kapster
  • John Deere fan
  • Baasje van “Pax”