Over mij

Mijn naam is Kristel, met een K. Net zoals Kristel van K3. Ook al kan ik niet goed zingen zoals zij, dat weerhoudt mij er niet van om regelmatig luidkeels mee te blèren (en te hupsen) met muziek van “het foute uur”. Ik ben een creatieve doener, met een hart voor mensen. Dat ben ik, ook in mijn werk als fotograaf. Samen met mijn man, dochter, zoon en twee Franse Bulldogs, wonen we in een wit huisje aan de rand van het Witte Stadje Thorn. Ik ben hier geboren en getogen. Ondanks dat ik geen zangster ben, is muziek mij wel met de paplepel ingegoten. Tot mijn 23e heb ik hobo gespeeld bij de Koninklijke Harmonie van Thorn (de Bokken).

Volg je hart, want dat klopt

Ik fotografeer ondernemers die (net als ik) op een bepaald moment de keuze hebben gemaakt de richting van hun hart te volgen, en vanuit passie of verlangen een eigen bedrijf begonnen zijn.

Ik merk dat veel ondernemers, de neiging hebben om onzichtbaar te blijven. Uit bescheidenheid, schaamte of geldgebrek. Of omdat ze de kracht van authenticiteit nog niet kennen. Die ondernemers wil ik helpen.

Het volgen van je hart gaat niet zonder slag of stoot. Nu je eenmaal zover bent wordt het tijd om door te breken. Tijd om die angst of schaamte te verbranden met het vuur van je passie. Tijd om het podium te pakken, te laten zien wat jij in je mars hebt, wie je allemaal kunt helpen. Tijd om op jouw manier de wereld nóg mooier te maken!

 Als je op zoek bent naar meer dan een fotograaf

Ik wil meer weten

Racefiets en camera

Weet je wat voor mij het moment was waarop het allemaal begon? Een van mijn “life changing” momenten? Dat zal ik je vertellen. Op een dag kocht mijn man een nieuwe racefiets. Hij vond dat ik voor hetzelfde bedrag iets mocht uitzoeken. Toen begon het denken. Ik wilde investeren in iets waar ik ook echt wat aan zou hebben, maar wat? Dat was het moment dat het spreekwoordelijke lampje begon te branden en ik mij realiseerde wat het was.

Al die jaren was fotograferen mijn hobby gebleven en nu was het moment aangebroken om mijn compactcamera (MET panorama functie ; ) in te wisselen voor een spiegelreflexcamera. Wat een verschil, wat een mogelijkheden! Al snel begon ik aan een opleiding digitale fotografie en vanaf toen groeide mijn passie voor fotograferen nog meer.
Steeds vaker werd  ik gevraagd om in opdracht te fotograferen. En dankzij “Burn-out” (het andere “life changing” moment, of ja het was eigenlijk meer een lange periode…) heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en heb ik een afslag genomen. Ik ging mijn hart volgen en heb van mijn hobby, werk gemaakt.

Fun facts

  • Vroeger was ik erg gefascineerd door de KODAK van mijn moeder, maar die was verboden terrein voor mij. Dus maakte ik mijn eigen camera van kleine bontgekleurde lego blokjes. Ik weet nog dat ik het zo leuk vond om door het gaatje de omgeving in kleine “schilderijtjes” te zien. Ik keek trouwens ook altijd met 1 oog door die gekleurde transparante snoepwikkels ; )

  • Mijn eerste camera kreeg ik van mijn ouders voor de stedentrip naar Parijs toen ik op MAVO 4 zat: Een “AGFA” (zo’n mooi retro toestel met zwarte hoes). Eenmaal aangekomen in deze wereldstad, klikte ik erop los. Genoot van de mooie gebouwen, de sfeer en de gezelligheid. Toen ik op het eind van de middag opnieuw mijn camera uit de rugzak wilde pakken voor nog een foto bij de Sacré-Coeur, was deze spoorloos verdwenen  : (

  • Na de MAVO koos ik voor de opleiding MDGO-Actitiviteiten Begeleiding. Deze opleiding met veel creatieve vakken, gecombineerd met pedagogiek, psychologie en methodisch werken was precies wat bij mij paste. Tijdens audiovisuele vormgeving leerde ik analoog fotograferen en ontwikkelen. Dat vond ik té gek! Ruim 22 jaar heb ik daarna gewerkt in de zorg. Eerst in de ouderenzorg en de laatste 17 jaar op de dagbesteding van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wat klanten zeggen

“Ik ga niet heel graag op de foto maar met Kristel erbij ging het vanzelf. Zij stelt je op je gemak en is een spontane leuke vrouw. Ze is heel makkelijk in de omgang en geeft haar eerlijke feedback. Ze denkt met je mee, geeft je vooraf tips en vraagt door.”

Jolanda Houben, Advocaat Houben

“De Personal Branding reportage leverde foto’s op waar niet alleen mijn werkzaamheden in naar voren komen maar ook mijn persoonlijkheid en sfeer die ik met mijn bedrijf wil neerzetten.”

Saskia Wilson, VA-excellent

“…we hadden gekozen voor een locatie op en aan het water en dat gaf al meteen een hele ontspannen sfeer. Tel daarbij op de hartelijke lach van Kristel en haar aanstekelijke manier van aanwijzigingen geven… daardoor was ik de camera al snel vergeten. De foto’s laten zien wie ik ben en wat ik wil uitstralen!!”

Willeke Simons, Willeke Simons

“Van deze dag kreeg ik vleugels! Ik dacht eerst dat deze dag buiten mijn comfort zone lag…maar toch ben ik helemaal mijzelf gebleven en kreeg ik er zelfs energie van!”

“Kristel adviseerde mij om ook de natuur in te gaan, terwijl ik dacht om alleen “foto’s in de praktijk” te maken. Hier ben ik achteraf zo ontzettend blij mee, want juist de kleuren uit de natuur hebben de hele sfeer van m’n site bepaald. Vooral de mooie paarse heide straalt de warme zachtheid uit, die ik ook als persoon wil uitstralen.”
Dorine Coenen, Praktijk Dorine

“Ik ga niet heel graag op de foto maar met Kristel erbij ging het vanzelf. Zij stelt je op je gemak en is een spontane leuke vrouw. Ze is heel makkelijk in de omgang en geeft haar eerlijke feedback. Ze denkt met je mee, geeft je vooraf tips en vraagt door.”

Jolanda Houben, Advocaat Houben
Ondanks dat ik zo tegen mijn fotoshoot opzag, heb ik het als een hele mooie, speciale ochtend ervaren. Door haar heerlijke, grappige vragen wist ze me heel snel op m’n gemak te stellen en dat zie je terug in een geweldige reportage.
Dorine Coenen, Praktijk Dorine

Tijdens het eerste telefoongesprek klikte het meteen en ik wist dat Kristel bij mij de foto’s moest komen maken. Zij begreep wat ik wilde…..er werden foto’s gemaakt zoals het ook daadwerkelijk bij ons eraan toegaat. “Een dag uit het leven van…”.

Yvonne Sniekers, Kapsalon Sniekers
Personal Branding fotoshoot

“Deze personal branding fotoshoot was een boost voor mijn zelfvertrouwen. In de gevarieerde reportage ben IK te zien…”

“Kristel heeft het bewijs geleverd dat ook ik mooi op een foto kan staan. Ze is echt een kei om je op je gemak te laten voelen voor de camera.”

Saskia Wilson, VA-excellent

” Tijdens de fotoshoot was een ongedwongen sfeer en we waren een leuke match samen! Kristel heeft foto’s gemaakt, waarin ik mijzelf terug zie en herken. De foto’s met mijn dochter en de hond samen zijn voor mij onbetaalbaar”

Sarah Caris, Sarah