Meer zien door anders te kijken!

Wat maakt dat die ene foto je aanspreekt en dat de je die andere foto geen blik waardig gunt? Waar ligt dit aan? Hoe maak je een mooie foto?

Begin met het toepassen van een vuistregel: “Negeer alle regels en fotografeer gewoon wat jij mooi vindt!”
Smaak is immers subjectief. Als je gaat voor dat wat JIJ mooi vindt, zul je sneller de flow ervaren die je kunt ervaren door te fotograferen. Want fotograferen maakt gelukkig! Er zijn wel richtlijnen die je kunt toepassen en die ervoor zorgen dat het plaatje “klopt”. Manieren die een foto dynamisch maken in plaats van statisch. Toepassingen die diepte creëren in een 2 dimensionaal beeld.

Omdat je de “Basis workshop smartphone fotografie” al hebt gevolgd, weet je op welke manier jij je camera het beste kunt bedienen. In deze workshop ontwikkel je jouw fotografisch oog. Bekijk de wereld om je heen vanuit jouw perspectief en leg dit vast op de gevoelige plaat.

Deze workshop is erg interessant als je vanuit jouw vakgebied als bijvoorbeeld coach of therapeut, de natuur als inspiratiebron gebruikt bij het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen d.m.v. metaforen.

Klik hier voor actuele workshop data

Wat heb je nodig?

  • Je hebt een smartphone nodig, uiteraard met camera.
  • Kom met een volle accu (100% opgeladen) en neem je oplader mee.
  • Neem je oortjes mee en als je er een aan je smartphone gekoppeld hebt, ook je smartwatch.
  • Zorg voor voldoende vrij geheugen op je telefoon. We gooien in eerste instantie geen foto’s weg, want juist van de ‘mislukte’ versies leer je.
  • De gratis app Snapseed (android en ios) wordt aanbevolen om van tevoren te downloaden aangezien we hier mee aan de slag gaan. Maar… als het goed is heb je deze al gedownload voor de eerste workshop  : )

Reviews

“Bij Kristel de workshop “Beter fotograferen met je smartphone” gevolgd. Ik vond deze zeer leerrijk. Sanne en ik zijn al verschillende keren op stap geweest met een thema en hebben mooie foto’s gemaakt.”

SASKIA KESSELS

Als reisleidster van groepsreizen in Griekenland en Ierland mag ik graag foto’s maken van wat we zoal zien en meemaken tijdens zo’n reis. Hoewel die foto’s best aardig zijn, zijn er ook foto’s die niet zo zijn als wat ik graag zou willen. Ik bemerkte dat mijn kennis over mijn gsm en zeker foto’s maken te kort schoot. Op duidelijk en praktische wijze leerde ik hoe ik zelf het beste de camera kan instellen. Vervolgens kwamen heel wat tips aan bod zoals o.a. wat wil ik laten zien met mijn foto, lijnenraster als hulpmiddel, positie, achtergrond, licht, zoomen, scherp stellen, timer, enz.. Alles onderbouwend met voorbeelden en zelf doen. Op vragen tussendoor werd ingespeeld en fijn uitgelegd.  Wat een zee aan mogelijkheden! Ongelooflijk!
Deze workshop heb ik op een ontspannen, spontane en professionele wijze van Kristel mogen leren hoe veel meer er mogelijk is om die voor mij goede foto te kunnen maken. Ik ga aan de slag, want…. oefening baart ‘foto’ kunst!
Kristel bedankt en … ik kijk uit naar een vervolg workshop!

MARLIES SCHULPEN-MERRY, • MERRY TRAVEL

De workshop was erg leerzaam. De presentatie en uitleg van de diverse onderwerpen was duidelijk. Ik ben zeker van plan om thuis mij verder te verdiepen in de bewerkinsapp Snapseed.

NIKI BOURS

Tijdens deze workshop ben ik uitgedaagd om anders te leren kijken! De informatie geeft inspiratie en is theoretisch onderbouwd. Bovendien is de sfeer gezellig en de presentatie gepassioneerd. Ik ga thuis zeker aan de slag met alle tips.

WENDY HEYKERS

Bedankt Kristel, voor alle tips en trucs. De workshop “fotograferen met je smartphone” was voor mij zeer leerzaam. Ik ga thuis zeker aan de slag met de bewerkingsapp snapseed.

YVONNE VAN BUGGENUM

Het was een leerzame en inspirerende workshop. Ik heb veel handige en simpel toepasbare tips geleerd. Je straalt veel energie uit Kristel. Het enige wat anders kan is, meer tijd reserveren voor de workshop ; )

PIEN JACOBS - TEAMUITJE, • PSW

Dankjewel Kristel, het was een hele leerzame workshop. Je presenteert op een prettige en rustige manier. Bij vragen kijk je meteen mee en geef je uitleg… je zou wel 3 avonden kunnen vullen met de informatie uit de workshop!

MICHELLE JACOBS - TEAMUITJE, • PSW