Krijg je soms “de schijt” van altijd maar online zichtbaar zijn? Laat het allemaal gewoon even los. Jouw zichtbaarheid gaat veel verder dan het delen van leuke selfies of portretfoto’s of een bericht zodat je “weer even van jezelf hebt laten horen”.

Creëer een beeldbank vol diverse beelden die laten hoe het is om met jou samen te werken, waar je voor gaat en staat, welk mens dat je bent, wat je doet om anderen te helpen en hoe je dit doet.
Maak voelbaar hoe het is om jouw diensten of producten te ervaren of te gebruiken.
Laat het resultaat van jouw product of dienst en wat het voor iemand kan betekenen zien.

Fotografeer het beeldverhaal van jou en je bedrijf!

Als je het lastig vindt om tot de kern van dit verhaal te komen, gebruik dan “de Vragenlijst” die ik elke ondernemer stuur voor het achterhalen van het verhaal om het vervolgens in beeld te vertalen tijdens de Brainstorm.
Dan komt de inspiratie voor het componeren van een toepasselijke tekst vanzelf omdat je het diep van binnen voelt.
Zeker als je onderstaande tips ter harte neemt, zul je ervaren in welke fijne flow je kunt komen dankzij bewust fotograferen.

Fotografeer jouw verhaal vanuit flow
1

Hang je smartphonecamera aan de oplader als de accu niet vol is.

2

Pak een groot vel wit papier en een fijne pen, ga aan tafel zitten.

3

Schrijf in het midden jouw bedrijfsnaam en rondom de drie belangrijkste kernwaarden voor jouw bedrijf.

4

Omschrijf puntsgewijs bij elke kernwaarde wat elk woord voor jou betekent. Hierdoor krijg je een schat aan woorden, gouden zoektermen en een dosis inspiratie voor het maken van nieuwe content!

5

Trek vervolgens je jas aan en je “outdoor” schoenen.

6

Pak je smartphone camera uit de oplader.

7

Maak nog even een foto van je mindmap (geheugensteuntje) pak een lekker stukje chocolade voor onderweg en…

8

Ga naar buiten. Ga wandelen! Op een plek waar je graag bent. Neem een flinke snuif frisse lucht en geniet! Van de lucht, de wind, de regendruppels of de warmte van het zonnetje, de geluiden, het knisperen van de bladeren onder je voeten. Laat de omgeving op je inwerken kijk naar het licht en de schaduw. Naar details. Naar hoe het licht schijnt in het water van een kronkelend beekje. Naar de reflectie van de wolken of de omgeving in een waterplas. Naar het hart van een bloem of een ontluikende bloemknop. De nerf van een blad, al dan niet bedekt met een laagje rijp. Naar de omgeving  waarvan de kleuren veranderen in een warme gloed door de opkomende zon. Naar de mimiek op gezichten van vreemde mensen als je ze gedag zegt in het voorbijlopen en zo kan ik nog wel even doorgaan….

Blijf eens keer stil staan en kijk om je heen op de grond wat er in die vierkante meter om je heen allemaal te zien is. En als je wat moois ziet, fotografeer het dan. Vanuit verschillende invalshoeken. Dichtbij, veraf, van opzij, recht van boven naar beneden. Zo zie je vanzelf in de omgeving of in de natuur beeldmetaforen waarmee je jouw woorden uit de mindmap in beeld kunt vertalen.

9

Doordat je even los bent van “gefrustreerd denken” raak je in een flow en komt de inspiratie vanzelf.

Gouden zoektermen

Jouw kernwaarden en alle woorden uit je mindmap zijn gouden zoektermen om via op Google te zoeken naar:

  • Quotes
  • Metaforen
  • Synoniemen
  • Tegenstellingen

Stuk voor stuk manieren die je kunt inzetten om jouw unieke verhaal (van het mens dat je bent en je expertise) in beeld te vertalen.

Maak jezelf los uit de krampachtige stand

Juist door je even niet te focussen op zichtbaarheid, kom je los. Zichtbaarheid (het podium pakken zoals ik het altijd noem) is slechts een middel om jouw doel te bereiken. Door het vertellen van jouw verhaal vanuit jezelf, over je expertise. Mix op social media professionele foto’s met je eigen foto’s en gun je volgers een kijkje achter de schermen. Daardoor creëer je waarde en verbinding. Dát moet je focus zijn.

Succes en vooral veel plezier!

Laat gerust een reactie achter, dat waardeer ik.

Groetjes, Kristel