Zoals bij elke website zijn ook op deze “Cookies” nodig om het geheel zo optimaal mogelijk  te laten functioneren.

Echter als ik aan Cookies denk, is het eerste wat bij mij opkomt heel iets anders dat fonetisch weliswaar hetzelfde klinkt..
Als ik denk aan mijn lievelings, loopt mij daar het water van in de mond. Zelfs het deeg is lekker!

Vroeger bakte ik ze vaak met mijn kinderen en lagen de versierde baksels in verschillende vormen (slechts een paar uurtjes) op het plateau.

Het recept zit in mijn recepten klapper die ik ben gaan vullen vanaf 1998 (toen ik ging samenwonen met Mark).

De tand des tijds is terug te zien in de gekreukelde bladeren, krabbels van de kinderen en ondefinieerbare vlekken.

Het klinkt misschien gek, maar dit receptenboek is bijzonder voor mij.

Pure nostalgie.

Herken je dat?

Net zoals een fotoalbum die je kan terugvoeren naar andere tijden…

 

Maar dan nu terug naar de reden van dit blog:

mijn favoriete recept van zelfgebakken koekjes van zandtaartdeeg!

Laat je even weten als je ze ook gebakken hebt?

Leuk!

 

Zandkoekjes

INGREDIENTEN:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram kristal suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 gram margarine
  • 1 ei

BEREIDINGSWIJZE:

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden.
  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Leg de blokjes in een mengkom
  • Doe de rest van de ingrediënten bij de boter, in de mengkom.
  • Kneed het geheel goed door elkaar (de boter wordt vanzelf zacht)
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ong. 3 a 4 m.m.
  • Steek met de steekvompjes de koekjes uit het deeg.
  • Leg de koekjes op een bakplaat (op bakpapier)
  • Bak de koekjes bruin en krokant in 30 minuten.
  • Laat ze buiten de oven even afkoelen.

Smakelijk : )