Doe jij dat ook? 

Een artikel dat je op internet leest en interessants vindt, opslaan in je leeslijst of er zelfs een map voor aanmaken waar je nog meer  informatie over dit onderwerp bewaart?

Ik heb dat bv. met recepten. Niet dat ik zo’n keukenprinses ben (de saucijsjes branden bij mij zelfs aan omdat ik ondertussen weer andere dingen ga doen waardoor ik te laat bij de braadpan terugkeer maar toch, de intentie is er). En op Pinterst; quotes, interieur, tuin ideeen, creative handwriting ideeën. En ik heb dat ook met onderwerpen die ik m.b.t. mijn bedrijf interessant vindt. 

2019…

 • Afgelopen jaar  is zo’n mapje ontstaan zonder naam: een MZN ; )
 • Ben ik gestart met het Roadmaps programma van Bizzdom. (Het programma van Jean Paul Urlings waarbij hij ondernemers helpt hun bedrijf slimmer te organiseren)
 • En, kwam bol.com geregeld een pakketje bezochten: boeken!  Boeken van Prof. dr. Frank Kwakman en Karen Romme zijn mijn favoriet. Daarin heb ik kantlijnen vol gekliederd en de accentueerstift leeg gearceerd.

Bovenstaande dingen waren allemaal voor mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook voor mijn ontwikkeling op zakelijk gebied. 

Ondertussen was de MZN nog steeds naamloos…

 • Maar…  

 • ik was wel al tot drie conclusies gekomen:
  1. De verdieping zorgde voor een Eye-opener op persoonlijk vlak
  2. Die maakte dat ik mega enthousiast werd toen ik de bevestiging kreeg over de richting die ik ben ingeslagen / de richting die ik ontdekte te willen gaan met mijn bedrijf, waarom dat zo is en hoe ik dit wil aanpakken
  3. En… een van de reden voor het schrijven van dit blog: Ik heb de vorm gevonden waarin ik alles uit de MZN kan gebruiken bij het aanbieden van een nieuwe dienst
 • Omdat ik niet ben van oppervlakkig gedoe.
 • Omdat ik datgene wat ik doe, goed wil doen.Omdat ik wil dat diegene waar ik mee mag samenwerken, geïnspireerd wordt.Omdat ik bij het aanbieden van deze dienst verder wil gaan dan alleen foto’s maken van de buitenkant.

De Binnenkant

Een ontwikkeltraject waaraan je begint: bij het begin. 

Waardoor het geheel vorm krijgt in een persoonlijk opgesteld plan door en exclusief van en voor jou. Door dit plan krijg je inzichten, maak je keuzes en ontwikkel je jezelf en je bedrijf. 

Met dit plan ontwikkel je het gevoel van binnenuit dat je bezig bent met datgene dat bij jou past als een warme jas. 

Het maakt dat je niet meer hoeft na te denken over de onderwerpen van je blogs of de inhoud van je social media berichten. Je kunt zo de onderwerpen “opratelen” omdat je gedachtengang als vanzelf de rode draad volgt die je hebt uitgerold.

Je weet dat het goed is want je voelt dit tot in het puntje van je dikke teen. 

Dat positieve gevoel straal je dan ook oprecht uit.

Echt, puur en authentiek.

Je kunt dit niet faken. Het is HELEMAAL JIJ! (oftewel je binnenkant)

Kristel fotografie Thorn
kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,

De Buitenkant

Het ontwikkeltraject van je binnenkant is de basis van waaruit je verder kunt gaan met het praktische gedeelte: van het organiseren van fotoshoot.

Dit gaat over de manier waarop je je presenteert door de keuzes die je maakt voor o.a. je kledingsstijl.

Het wel of niet dragen of gebruiken van accessoires en props.

De manier waarop je je kapsel en make- up styled, de locatie waar de fotoshoot plaatsvindt en of je gebruik maakt van figuranten.

De keuze die je maakt in het wel of niet laten zien van datgene wat je graag doet in je vrije tijd, je hobby.

Of je jouw gekke kantje laat zien…

De combinatie van deze twee onderdelen die zorgen voor een gedegen plan. De blauwdruk van jouw “merk” waarin je datgene dat je voelt van binnen naar buiten toe uitstraalt. Alles wat je laat zien, hoort bij JOU!

Deze aanpak maakt dat ik als fotograaf invulling kan geven aan mijn missie zoals ik vind dat het hoort.

De map is inmiddels niet meer naamloos….

Afgelopen jaar heb ik al met een paar ondernemers mogen samenweken aan deze geweldige tak van fotografie.

 In 2020 is de officiële start van deze dienst waarmee ik hoop met heel veel ondernemers te mogen  samenwerken:

 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • Kristel fotografie Thorn
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,
 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • Kristel fotografie Thorn
 • Jolanda
Kristel fotografie Thorn, Kristel salemans, zwangerschap, new born, babyfotografie, kinderportret, portretfotografie, familie fotografie, personal branding, business branding
Ik wil hier graag meer over weten!

met dank aan advocaat en mediator Mr. Jolanda Houben