Een terugblik op dit afgelopen jaar… Wat was dit GAAF! 

Kristel fotografie Thorn is geen klein boompje meer, maar begint stevig te wortelen en krijgt steeds meer takken.

En het gezegde is heus waar:

“Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten zoveel te beleven valt”

Want hoe gaaf het is om zelf  te kunnen kiezen waar je voor gaat een staat, soms zijn er ook spanningen en onzekerheden. Het helpt dan om m’n neus in de richting te steken waar ik naar toe wil, dan volgen mijn voeten ook. In ieder geval niet blijven hangen in een soort van”angst of onzekerheid”. Want dat is de slechtste raadgever die er is heb ik geleerd.

In 2019 zijn er een aantal nieuwe projecten ontsproten, heb ik een heleboel enthousiaste en creatieve mensen leren kennen, bijvoorbeeld tijdens netwerkbijeenkomsten en workshops “fotograferen met je smartphone” en “uit de manuele stand met de SRL-voor beginners”.

Heb ik gewerkt aan het slim laten groeien van mijn bedrijf in het roadmaps programma van Jean Paul Urlings  (nog steeds mee bezig trouwens).

Heb ik HEEEEL veel gelezen, o.a. over (Calimero) marketing en personal branding (maar hierover later meer WIEIEHOEUW)

Heb ik tijdens fotoshoots mogen samenwerken met lieve mensen, van pasgeboren tot iets ouder en van verlegen tot lekker enthousiast. Tijdens lekker zonnige dagen maar ook tijdens bewolkte en gure dagen. In de natuur, in de (prachtige witte) stad. Heerlijk die afwisseling en het inspelen op het moment zoals het komt.

Doordat ik in de buitenlucht fotografeer, wordt er altijd goed nagedacht over welke locatie het beste past bij het doel van de fotoshoot. Dankzij het buiten fotograferen is het decor van de reportage precies in de sfeer die past bij de wens van de klant, kun je er nog gemakkelijker het tijdselement aan toevoegen (denk aan foto’s uit je kindertijd waar je naast de, toen splinternieuwe Opel kadett van je opa staat, hoe bijzonder die foto’s nú zijn…met die mooie old timer met z’n hippe bliksemafleider aan de bumper) en blijven de reportages en het natuurlijk ook het werk voor mij, zeer afwisselend.

In het voorjaar van 2019 is Puur Schitteren “geboren”. Een samenwerkingsverband met Monique Christoph, waarbij ik behalve fotograferen, mijn organisatietalent inzet en krachten bundel met Monique in het organiseren van verwendagen voor vrouwen.
Samen met Marlies Schulpen-Merry van “Merry Walks”, van 3-10 april staat er zelfs in 2020 een reis op de agenda: naar Griekenland.

Met Puur Schitteren-zakelijk hebben we diverse  team dagen mogen organiseren waarin fotograferen met de smartphone een voortreffelijk middel is voor teambuildingsactiviteiten met een fun factor. Team dagen waarbij ook mijn zorg-hart voldoening krijgt. Dit in de samenwerkingsverbanden die we aangaan met organisaties waarbinnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geboden krijgen. 

Dit gegeven voegt voor Monique en mij een extra waardevolle dimensie toe aan deze projecten waarvan wij hopen dat we nog veel meer vraag en aanbod kunnen combineren in de toekomst!

kind, kinderportret, portret, Pups Bedrijfsfotografie, KristelFotografieThorn, dieren, gebeurtenissen en evenementengemeente maasgouw, weert, roermond, ittervoort, wessem, heel, beegden, hunsel, neeritter, stramproy, Thorn, reportagefotografie, reportage, baby, peuter, kleuter, babyfotografie, newborn, Communiefoto's, broer, zus, familiefoto's, portretfoto, familiefoto’s, gezellig, familie, portretfoto’s, lieve, lief, gezin, samen, opa en oma, portret, bedrijfsotografie, bedrijven, bedrijf, interieurfoto’s, huis te koop, huis verkopen, website, tentoonstelling, hondenfotografie, puppyshoot, puppyfoto’s, workshop, workshops, kinderen, knutselen, vastgoed fotografie, huis, huis verkopen, interieur, makelaar, syndroom van down, downsyndroom, verstandelijk gehandicapt, beperking,schitterend puur, betoverend mooi, puur, spontaan, ongedwongen, heel veel zegt zonder te praten, high end portret, Personal branding,

In het najaar van 2019 is FOCUS een feit geworden! Een samenwerkingsverband met Susan Neijens, oud collega en dierbare vriendin. Zij (verpleegkundige ) heeft als net als ik, de stap genomen om radicaal een andere weg in te slaan. Heeft een opleiding gevolgd tot Stress en burn-out coach en is dit jaar officieel haar praktijk gestart aan de Beekstraat in Weert.

Omdat wij ontdekten dat tussen life coaching en fotografie veel overeenkomsten zitten, hebben wij besloten om die bruggen te gaan bouwen. Deze krijgen vorm in de workshops van FOCUS die wij vanaf januari 2020 organiseren.

Allemaal “takken” van Kristel fotografie Thorn, want ik ben van mening dat:

“Alles zelf doen is optellen en samenwerken is vermenigvuldigen”.

Ondertussen ga ik in de kerstvakantie flink aan de slag achter de schermen met de lancering van “Personal branding” dat meer behelst dan alleen fotograferen van ondernemers. 

Want de ontdekkingsreis die ik (als marketing-onkundige) heb gemaakt bij mijn eigen ontwikkeling en die van mijn bedrijf. 

Met de inzichten die ik daardoor heb gekregen, wil ik anderen graag inspireren.

Door je kritische vragen te beantwoorden ontstaat bewustwording. 

Dit in combinatie met samen sparren over hoe je jouw verhaal in beeld kunt vertalen, creëer je volgens mijn mening een scenario voor jouw personal branding waardoor jouw binnenste buiten in beeld kan worden gebracht.

De “nieuwe tak” waarmee ik weliswaar al begonnen ben, heeft nog geen prominent plekje “in mijn winkel” (website).

Daar komt verandering in. 

En ook in mijn eigen huisstijl. 

Dus je raadt het al…. 

Een kerstvakantie waarin ik met de dikke sokken aan, kerstmuziekje op de achtergrond, cappuccinootje binnen handbereik met de benen opgekruld op de bank met de laptop op schoot… driftig aan het werk ga. Tot ik kramp krijg in m’n benen ; )

personal branding, business branding, fotograaf, Thorn, Roermond, Weert, Limburg, Maasgouw, Brabant.

Ten slotte, 

Ben ik dankbaar voor de lieve mensen om mij heen die mij heel dierbaar zijn en inspireren, steunen, kritisch meedenken en adviseren.

Het feit dat je deze blog leest… ik wil je hartelijk danken voor je interesse en misschien vertel je het zelfs aan bekenden door wat ik doe en kan betekenen voor iemand…

Ik wens jou en de mensen je familie hele fijne en warme feestdagen.

Tot in het nieuwe jaar!

Liefs,

Kristel