Vakantie!

Veel vrije tijd en ruimte om ondertussen na te denken over nieuwe plannen en tussendoor al een begin te maken aan het uitwerken van ideeën waar ik op heb zitten broeden. 

Tijd voor een update van – het laatste kwartaal van 2019-

De najaarsperiode: herfst, warme chocolademelk, dik gebreide mutsen en sjaals, paddestoelen en bontgekleurde bladeren, vroege zonsondergangen, sneeuw… blos op de wangen, feestdagen… broer en zus dag (30 september), dierendag (4 oktober), herfstvakantie, Sinterklaas en Kerstmis…zoveel aanleidingen voor invullingen van fotoshoots…

Het is een kwestie van de rode draad blijven volgen, plannen en prioriteiten stellen…klinkt zo gemakkelijk… maar soms…

Ik ben daarom ook erg dankbaar voor de professionele hulp van Jean Paul Urlings van – Bizzdom –  die mij ondersteunt bij mijn bedrijf “slimmer te organiseren”.

 

***

Meer fotoshoots met tijdselementen –

Zoals je waarschijnlijk weet, vind ik het geweldig om mensen te fotograferen.

Om waardevolle momenten vast te leggen van kersverse gezinnen.

Om liefde en emoties tussen mensen onderling te “vangen” of zelfs tussen mens en hun huisdier…waarbij het dier soms ook letterlijk “gevangen” moet worden ; )

Extra waardevol zijn de reportages als de fotoshoot die plaats vindt in de eigen omgeving –> thuis.

Daardoor krijgt het aspect “tijdselement” nog een extra betekenis. Als je bijvoorbeeld een familie fotoshoot laat plaatsvinden in de tuin van opa en oma. En waarbij: het breiwerk van oma, het geruite tafelkleed, de rode geranium, de asbak met daarin de dikke sigaar van opa, kenmerkend is en al dan niet subtiel in beeld gebracht…

De (h)eerlijke foto’s van de reportage in deze persoonlijke setting worden mettertijd alleen nog maar specialer.

En borstvoedings fotografie … het op een integere manier vastleggen van dit bijzondere moment tussen jou en je kindje. Om te koesteren en je te herinneren aan deze speciale verbintenis en korte periode.

Mijn wens is om meer van dergelijke fotoshoots te kunnen doen.

 

***

“Thuis” fotografie

Stel je voor.. je ouders zijn in de winterperiode van hun leven. En door omstandigheden zijn ze moeten zij noodgedwongen het huis waar ze jarenlang hebben gewoond, verlaten. Een verhuizing kan dan erg aangrijpend zijn…

Daarom lijkt het mij een mooi idee om voor deze mensen een  “thuis” reportage te maken.

Een reportage die wordt  gepresenteerd in een mooi tafelboek. Dat je een speciaal plekje geeft in huis en waar je regelmatig in terug kijkt.

Zodat de herinneringen van het huis waarin men misschien al woonde vanaf de eerste dag na het huwelijk en waar men een gezin heeft gesticht, waar zoveel herinneringen zijn gemaakt, voor een stukje kunnen worden meegenomen en tastbaar zijn.

 

***

Ondernemers

Ik heb in de eerste helft van dit jaar tijdens opdrachten ervaren dat ik het heerlijk vind om creatief aan de slag te gaan met de ZZP-er die aan de buitenwereld bekend willen maken waar hij voor staat.

Dat het super leuk is om samen te werken aan de reportage vol foto’s t.b.v. website en social media. De synergie die ontstaat tijdens het samen creëren van settings voor beelden die spraakmakend zijn voor het bedrijf. 

 

***

Bouw je eigen beeldbank

Wat ik minstens zo gaaf vind, is om mensen op weg te helpen zodat ze zelf hun eigen beeldbank van persoonlijke foto’s kunnen opbouwen. 

Dit tijdens de workshops van “Puike Prenten”: Fotograferen met je smartphone.

Want met de smartphone heb je altijd een camera bij je die je ten alle tijden kunt gebruiken.

Naast georganiseerde workshops is het ook mogelijk om zakelijke- en persoonlijke workshops aan te vragen. Deze kunnen ook n.a.v. jouw vraag op maat worden ingericht. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je de techniek van de smartphone nog niet helemaal onder de knie hebt, laat staan de camera. 

Of als je zakelijk gezien mooie content wil leren fotograferen voor je sociale media kanalen, want een goede post begint immers bij het juiste beeldmateriaal…

 

***

Mensen inspireren en leren fotograferen met de smartphone

Interesseer jij je ook voor fotograferen, maar heb je niet meteen de behoefte om je aan te melden voor een workshop of ben je autodidact? 

Dan is de Facebook groep “Puike Prenten” misschien leuk voor jou. Hierin worden interessante, uitdagende, interactieve en gewoon mooie berichten gedeeld m.b.t. smartphone fotografie.

Als je mijn facebookpagina liked dan blijf je in ieder geval op de hoogte van nieuwe initiatieven, datums van workshops, acties of andere nieuwtjes, mocht je je alsnog bedenken.

***

 

Hopelijk heb jij ook een fijne vakantie gehad?

 

Hartelijke groet,

Kristel