Zoveel is leuk!

Moet ik nu echt kiezen?

Nee…

Toch?

Niks “moet”…

Maar misschien is het wel handiger….

Of zou het niet zoveel uitmaken?

Als ik er blij van word, zo heb ik een tijd geleden besloten, ga ik het te doen.

Dus ik doe het gewoon!

Soms is het in mijn hoofd net een flipperkast.

Zoveel ideeën poppen dan op.

Gelukkig kan ik op mijn “harde schijf” al die ideeën opslaan en mettertijd, één voor één uitwerken.

Een van de dingen waar ik blij van word, zijn honden (maar dat wist je waarschijnlijk al ; )

Hondenfotografie is geen “officiële categorie” op mijn website maar toch een veelvoorkomend onderwerp voor mijn lens!

Vandaar dat ik er een blog en een portolio album eraan wijd.

Want wat beleef ik hier veel plezier aan!

 

***

 

Vroeger hadden we thuis ook honden… 

In mijn kleutertijd was er Jenny. Geen idee welk ras zij was… maar ze was lief! Wat zij allemaal heeft doorstaan… ik verkleedde haar en liep met haar rond alsof ze een baby was, gaf haar de fles. En als ik de foto’s in mijn album mag geloven, dronk ik ook nog uit haar waterbak (gatsie!).

Een paar jaar nadat zij naar de eeuwige jachtvelden was vertrokken, kregen we Blacky. Een witte boerenfox (met een paar zwarte vlekjes). Zij was een levendig type! Voor haar heb ik regelmatig een trainingsparcours uitgezet in onze tuin. Verder dan “zit, lig, blijf en pootje geven” zijn we niet gekomen. Blacky rende liever achter de huismussen aan…

Bij m’n opa en oma hadden ze een pincher met de naam  Tippie (ik denk trouwens dat zij inmiddels “Tippie de 5e” was, want vòòr haar waren er al meer generaties met dezelfde naam) en een bouvier Cora. Op haar was ik het meest gesteld. Ik kroop bij haar in het hondenhok dat stond op de boerderij in de schuur onder de hooizolder en naast de deur van de aardappelkelder… 

… en terwijl ik dit schrijf liggen Juul en Soof, onze twee Franse Bulldogs naast mij knorrend te relaxen op de koude vloer.

 

***

 

Geregeld krijg ik de vraag van mensen of ze ook hun hond mogen meenemen tijdens de fotoshoot. 

Natuurlijk mag dat! 

Een hond hoort bij de familie als er foto’s worden gemaakt.

Een hond zorgt voor afleiding en spontaniteit!

Die speciale band die je samen hebt!

Of nog beter gezegd… die speciale band die de hond met jou heeft, is mooi om in beeld te brengen.

Of een hondenportret van je vriend de viervoeter!

Net zoals die keer dat ik tijdens een newborn fotoshoot deze labrador fotografeerde. 

3 achtereenvolgende foto’s….

De kijkrichting van de ogen….

Prachtig toch!

Ben jij ook een echter hondenliefhebber?

Kijk hier voor meer fotoreportages